neděle 6. září 2015

Tvarohovo-čokoládový muffin





  • 4 vejce
  • 250 g másla (pokud nemáme lze použít i Hera, nebo Stella cukrářská máslová)
  • 250 g tvarohu
  • 2500 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 180 g cukru moučka
  • vanilková pasta, nebo aroma ( nemusí být)
  • čokoláda na vaření
  • margotka

cca 19 - 20 ks

Nejprve si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky ušleháme společně s máslem a cukrem. Poté všleháme do žloutkové směsi tvaroh a vanilkové aroma. Do mouky přidáme prášek do pečiva a pak společně s ušlehanými bílky opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Začneme plnit formičky. Nejprve dáme na dno trochu těsta, na něj položíme čtvereček čokolády a dáme další větší vrstvu, tak aby byla formička zaplněna asi do třičtvrtě. Nahoře dozdobíme kousky margotky. Pečeme při 200° asi 20 min.

V základním těstě zdobení margotkou nebylo. Po vyzkoušení bych ji raději dala dovnitř ke čtverečku čokolády. Na muffinu se rozpustila víc než jsem čekala a jakoby mírně zkaramelizovala. 

Na fotce to sice moc nevypadá, ale čokoláda se uvnitř muffinu krásně rozpustila.









3 komentářů:

Používá technologii služby Blogger.

© Lahodné Dortíky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena